Szexuális tévhitek női szemmel – kivonat

Az anális szex és a nők kapcsolata úgy általában tabu – mi a titok nyitja?

Szakértői vélemény: Zala Márton Viktor, szexuálterapeuta, az ELTE kutatója

,,Az bizonyos, hogy az anális szex heteroszexuális kapcsolatokban sem új találmány. Időszámításunk szerint 300 körülről vannak leletek, amik anális szexet örökítenek meg.

Ettől függetlenül az anális szex úgy tűnik fel a mai kultúrában, mint valami titkos, szexuális aktus, ami egzotikus, ami valahol a „normális” és a „perverzió” között billeg. (Jóllehet a normalitás az emberi szexualitásban rendkívül tág fogalom, a perverzió pedig már nem használatos kifejezés, helyette a parafíliát használjuk.)

Az szerintem nem okoz meglepetést, ha azt mondom, hogy a jó szexuális együttlét kulcsa a pillanat megélése, ha a gondolataink a testünkkel szinkronban ott vannak a párunkkal, és így éljük meg a szexuális együttlétet. Az anális szexszel kapcsolatos negatív hiedelmek, vélekedések ezt nehezítik, így az együttlét pozitív megélése a kellemes tapasztalatok szerzése emiatt nehezített.

Nyilván az anális közösülés nagyobb fokú testi-lelki megnyugvást, bizalmat, előkészítést igényel, így ez jellemzően megbízható, hosszú távú kapcsolatokban képzelhető el igazán. Ennek ellene hat a pornóban látható anális szex kép, ami a való életben kipróbálva biztos kudarchoz vezet.

Úgy tapasztalom, hogy a nők jellemzően párjuk unszolására vesznek ebben részt először, és nem élik meg kellemes élményként. Később, saját kíváncsiság hatására már jobban élvezhető ez a fajta aktus, igaz az egyedi eltérés mértéke itt igen nagy.”

Mindebből következik, hogy a nők is élvezhetik az anális szexuális tevékenységeket (mely nem csak behatolás lehet), de fontos, hogy ők is érezzenek rá kíváncsiságot.

Itt is elmondható, hogy akkor vágjunk bele, ha az igen maximális igen!

Jelen sorok a Megoldásközponton jelentek meg Nagy Gitta tollából

Have a question?

Error: Contact form not found.